O palarni kawy

Palarnia Kawy entos

 

16 lat doświadczenia w

sztuce wyprażania kawy

  Już na samym początku działalności wdrożyliśmy procedurę produkcji w oparciu o HACCP. Podczas całego procesu wyprażania, pakowania i przechowywania wyprażonej kawy ściśle przestrzegamy zasad GHP oraz GMP. Nasi Klienci mogą więc być pewni, że zakupiona u nas kawa ziarnista lub odpowiednio zmielona jest najwyższej jakości i spełnia rygorystyczne normy produkcji.

W czerwcu 2010 roku podpisaliśmy umowę handlową z Lyoness Poland sp. z o.o.

Palarnia Kawy entos

Partner Handlowy Lyoness Poland sp. z o.o.

 

Szczegóły są dostępne > tutaj

 

  Palarnia kawy entos oferuje szlachetne gatunki kawy rodzaju arabica oraz własną autorską mieszankę sporządzoną na ich bazie. Nasza kawa jest sprawdzoną propozycją na rynku kawowym powstałą w wyniku długotrwałych doświadczeń. W skład mieszanki kawy entos wchodzą ziarna kawy uprawianej w różnych częściach świata, są one specjalnie selekcjonowane, aby produkt końcowy cechował się najwyższą jakością.

  Na niepowtarzalność naszej kawy i jej bogaty bukiet smakowy, będący w stanie zadowolić nawet najbardziej wybredne gusta, wpływa oprócz samej receptury niezmienny od wielu lat tradycyjny coraz rzadziej już spotykany sposób wypału polegający na ścisłym przestrzeganiu procesu produkcji, nad którym osobiście czuwam jako mistrz fachu kiperskiego.

  Powszechnie wiadomo, że jakość kawy ocenia się po wyglądzie, zapachu i smaku a cały sekret ukryty jest w procesie palenia ziaren. Decydujące znaczenie ma także ilość jednorazowo wypalanego surowca oraz czas trwania i temperatura wypału. To trudny i nieprzewidywalny proces, jedynie mistrzowie fachu kiperskiego umieją ocenić, jak długo palić ziarna i jaka temperatura jest najlepsza dla danego gatunku czy mieszanki.

  Wyprażanie naszej kawy zakończone jest chłodzeniem za pomocą powietrza  a następnie niezwłocznie ją pakujemy  w hermetyczne opakowania. Otrzymane w ten sposób ziarno jest prawie zupełnie pozbawione wilgoci. Cechą unikalną jest to, że poprzez właściwy dobór składników naszą kawę można degustować bez dodatku cukru czy śmietanki.

  Należy nadmienić, że kawę najlepiej jest przechowywać w postaci ziarna i mielić bezpośrednio przed spożyciem. Zalecamy spożycie naszej kawy w ciągu 12 miesięcy od daty wypału, która znajduje się na opakowaniu.

 

   Adres korespondencyjny:   

entos palarnia kawy

ul. Grabowa 6

21-040 Świdnik

tel. +513-900-989

e-mail: kawa@entos.pl

 rachunek bankowy:

46 1750 0012 0000 0000 3352 7616